4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszając, gotować aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów. Posypać cukrem pudrem. Odstawić do ostygnięcia. Napoleonka gotowa!
niedziela, 17 kwietnia 2011
Napoleonka
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszając, gotować aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów. Posypać cukrem pudrem. Odstawić do ostygnięcia. Napoleonka gotowa!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz