- 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowe)
- kilka pieczarek
- 1sucha bułka
- 1 duża cebula
- 1 jajko
- czosnek granulowany
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
(ewentualnie troszkę przyprawy do mięsa mielonego)
Sposób przygotowania:
Bułkę namoczyć przez 15 minut w zimnej wodzie, aż rozmięknie. Wycisnąć ją i dodać do mięsa. Cebulę pokroić drobno. Jajko i cebulę dodać do mięsa. Pieczarki pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na patelni.
Posypać czosnkiem granulowanym (dość dużo), solą i pieprzem. Wymieszać masę mięsną.
Formować kotleciki, otaczać je w bułce tartej i układać na patelni na średnio rozgrzanym tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz