papryka słodka mielona
vegeta
kminek
majeranek
3 duże cebule
3 ząbki czosnku
pieprz oliwa
suszone mięsiste śliwki np. kalifornijskie
Etapy przygotowania
1) Boczek umyć posmarować oliwą
2)Ząbki czosnku przekroić na połowki, cebulę posiekać w grubą kostkę
3) Przyprawy wymieszać w miseczce
4) Mięso obtoczyć w przyprawach i włożyć na noc do lodówki
5) Na płacie mięsa ułożyć suszone śliwki w rzędzie wzdłuż jednego boku i zwinąć roladę
5) Całość obwiązać bawełnianą nicią
6) Do rękawa do pieczenia włożyć mięso obłożone warzywami i upiec.
7) Po upieczeniu usunąć nitkę.
2)Ząbki czosnku
3) Przyprawy wymieszać w miseczce
4) Mięso obtoczyć w przyprawach i włożyć na noc do lodówki
5) Na płacie mięsa ułożyć suszone śliwki w rzędzie wzdłuż jednego boku i zwinąć roladę
5) Całość obwiązać bawełnianą nicią
6) Do rękawa do pieczenia włożyć mięso
7) Po upieczeniu usunąć nitkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz