home

poniedziałek, 25 kwietnia 2011

Boczek rolowany ze śliwkami

1 kg surowego chudego boczku

papryka słodka mielona

vegeta

kminek

majeranek

3 duże cebule

3 ząbki czosnku

pieprz oliwa

suszone mięsiste śliwki np. kalifornijskie




Etapy przygotowania

1) Boczek umyć posmarować oliwą
2)Ząbki czosnku przekroić na połowki, cebulę posiekać w grubą kostkę
3) Przyprawy wymieszać w miseczce
4) Mięso obtoczyć w przyprawach i włożyć na noc do lodówki
5) Na płacie mięsa ułożyć suszone śliwki w rzędzie wzdłuż jednego boku i zwinąć roladę
5) Całość obwiązać bawełnianą nicią
6) Do rękawa do pieczenia włożyć mięso obłożone warzywami i upiec.
7) Po upieczeniu usunąć nitkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz