Ciasto nalesnikowe : mąkę ,mleko,wodę i jajko wymieszać z przyprawami na końcu dolać olej .Smażyć naleśniki na mocno nagrzanej patelni. Rozmrożony szpinak podsmażyć na patelni z 2 łyżkami masła. Wycisnąć ząbki czosnku,dodać do szpinaku i doprawić solą,pieprzem i gałka muszkatałową.Wszystko smażyć do 10 min. szpinak rozsmarować na naleśnik,zwinąć na krokiety ,obtoczyć w jajku i byłce tartej i chwilę smazyć na patelni.Smacznego!!!
poniedziałek, 18 kwietnia 2011
krokiety ze szpinakiem
Ciasto nalesnikowe : mąkę ,mleko,wodę i jajko wymieszać z przyprawami na końcu dolać olej .Smażyć naleśniki na mocno nagrzanej patelni. Rozmrożony szpinak podsmażyć na patelni z 2 łyżkami masła. Wycisnąć ząbki czosnku,dodać do szpinaku i doprawić solą,pieprzem i gałka muszkatałową.Wszystko smażyć do 10 min. szpinak rozsmarować na naleśnik,zwinąć na krokiety ,obtoczyć w jajku i byłce tartej i chwilę smazyć na patelni.Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz