home

poniedziałek, 18 kwietnia 2011

krokiety ze szpinakiem

  • Naleśniki:




  • 1 jajko




  • 3 szkl.mąki tortowej




  • 3 szkl.mleka




  • 1 szkl.wody




  • 5 łyż.oleju




  • sól ok.2 łyżeczek, szczyptę pieprzu(nalesniki muszą być tak doprawione bo będą "bez smaku" przy szpinaku)




  • Nadzienie:




  • opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku




  • 2 łyżki masła




  • 3 ząbki czosnku




  • sól,pieprz i gałka muszkatałowa do smaku








  • 1 jajko i bułka tarta do panierowania krokietów





  • Ciasto nalesnikowe : mąkę ,mleko,wodę i jajko wymieszać z przyprawami na końcu dolać olej .Smażyć naleśniki na mocno nagrzanej patelni. Rozmrożony szpinak podsmażyć na patelni z 2 łyżkami masła. Wycisnąć ząbki czosnku,dodać do szpinaku i doprawić solą,pieprzem i gałka muszkatałową.Wszystko smażyć do 10 min. szpinak rozsmarować na naleśnik,zwinąć na krokiety ,obtoczyć w jajku i byłce tartej i chwilę smazyć na patelni.Smacznego!!!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz