home

środa, 28 września 2011

leczo - cukinia, papryka

1 cukinia,
pół papryki,
0,20 kg pieczarek
pomidor,
2 cebulki
przyprawy sól, pieprz, natka pietruszki, oregano.

Cebulkę kroimy w piórka, podsmażamy na patelni, przekładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody.
Cukinie kroimy w kostkę i też podsmażamy na patelni. Jak trochę zmięknie przekładamy do garnka do cebulki, dokładamy paprykę, pieczarki i dusimy. Przyprawiamy wedle uznania, na koniec dokładamy pomidora.
Podawać z makaronem lub ryżem.

3 komentarze:

  1. Dobrze, że podawać z makaronem:))))
    Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię leczo :) Bardzo proszę o dodanie bannerka lub linka do akcji paprykowej, jeśli przepis ma być do niej dodany :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Do tej pory nie dodawałem do leczo cukinii, ale teraz na pewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń