1 cukinia,
pół papryki,
0,20 kg pieczarek
pomidor,
2 cebulki
przyprawy sól, pieprz, natka pietruszki, oregano.
Cebulkę kroimy w piórka, podsmażamy na patelni, przekładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody.
Cukinie kroimy w kostkę i też podsmażamy na patelni. Jak trochę zmięknie przekładamy do garnka do cebulki, dokładamy paprykę, pieczarki i dusimy. Przyprawiamy wedle uznania, na koniec dokładamy pomidora.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Dobrze, że podawać z makaronem:))))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję
Bardzo lubię leczo :) Bardzo proszę o dodanie bannerka lub linka do akcji paprykowej, jeśli przepis ma być do niej dodany :)
OdpowiedzUsuńDo tej pory nie dodawałem do leczo cukinii, ale teraz na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuń