home

niedziela, 4 września 2011

Faszerowana papryka

3 papryki czerwone (mogą być również inne kolory)
torebka ryżu
pół piersi z kurczaka
1 cebula
przyprawa gyros, koperek, szczypiorek, sól, pieprsz, 3 ząbki czosnku

Ryż ugotować zgodnie z informacją na torebce.
Pierś poktoić w kawałeczki 1cm/1 cm obsmażyć z przyprawa gyros na niewielkiej ilości oleju. Tak samo zeszklić cebulkę i czosnek. Wymieszać ryż, pierś, cebulę, dodać  pokrojony szczypiorek pieprzu do smaku. Wypełnić farszem papryki na wierch pokryć paseczkami sera żółtego, nakryć "czapeczką" i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.


1 komentarz:

  1. Bardzo lubię faszerowane papryki. Będę wdzięczna za dodanie linka do akcji lub bannera, wtedy będzie dodany do akcji :)

    OdpowiedzUsuń