Składniki:
1 bakłażan
250g sera białego
2 ząbki czosnku
2 łyżki miodu
cebula
kilka listków świeżej bazyli
Bakłażana obieramy ze skóry, kroimy na plastry wzdłóz grubości około 0.5 cm. Blanszujemy 1,2 minuty we wrzącej wodzie z carry. Potem podsmażamy najlepiej na patelni grillowej, ja smażyłam na teflonowej z odrobiną oleju.
Biały ser rozgniotłam widelcem dołożyłam jajko, miód, podsmażoną cebulkę z czosnkiem i świeżą bazylie. Nakładamy ser na bakłażana, jak większy plasterek można zwinąć jak naleśnika, jak mniejsze to położyc 2 kawałki na krzyż i zawijaś w takie sakiewki.
Potem pieczemy to 10-12 minut w tem 200 stopni.
Można podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz