1 średni bakłażan
kurkuma
sól
Bakłażana pokroić wzdłuż na bardzo cienkie (2-3mm) plasterki, obrać go ze skóry i pociąć na "makaronowe" paski. Wrzucić do dużego garnka z osolonym wrzątkiem zaprawionym kurkumą (aby bakłażan nabrał koloru) Gdy bakłażan zmięknie będzie gotowy do podania. Podawać z sosem bolońskim lub sosem z pomidorów z bazylią.
Do tego devolay z piersi kurczaka.
kurkuma
sól
Bakłażana pokroić wzdłuż na bardzo cienkie (2-3mm) plasterki, obrać go ze skóry i pociąć na "makaronowe" paski. Wrzucić do dużego garnka z osolonym wrzątkiem zaprawionym kurkumą (aby bakłażan nabrał koloru) Gdy bakłażan zmięknie będzie gotowy do podania. Podawać z sosem bolońskim lub sosem z pomidorów z bazylią.
Do tego devolay z piersi kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz